ВЕЛИКІ ДІАМЕТРИ- ШИРОКІ МОЖЛИВОСТІ. ЇСТІВНА КОЛАГЕНОВА ОБОЛОНКА EDIKOL T

ВЕЛИКІ ДІАМЕТРИ- ШИРОКІ МОЖЛИВОСТІ. ЇСТІВНА КОЛАГЕНОВА ОБОЛОНКА EDIKOL T

ВЕЛИКІ ДІАМЕТРИ - ШИРОКІ МОЖЛИВОСТІ.

ЇСТІВНА КОЛАГЕНОВА ОБОЛОНКА ВЕЛИКИХ КАЛІБРІВ тип "EDICOL T" В асортименті нашої фірми постійно в наявності калібри 50, 60, 90, 105 мм.

Насамперед, їстівна колагенова оболонка EDICOL T являється унікальним продуктом тому, що при великих калібрах (від 50 до 125 мм) має досить міцну та надійну структуру стінки, однак залишається їстівною та приємною для куштування разом з продуктом. При цьому, зазвичай, рекомендується використання EDICOL T з сіткою для копчення, але саме в останній час оболонка 50-го калібру стала прекрасною заміною яловичим кругам та використовується без сітки.

З часом асортимент самих великих калібрів EDICOL T, в першу чергу для виробництва варених ковбас і вітчин в оболонці, розширився і на даний момент, EDICOL T прекрасно реалізується в калібрах 90 та 105 мм в безбарвному варіанті. Продукція в EDICOL T для певних виробників України є візитівкою їх товару на вітрині та асоціюється з їх продуктом найвищої якості.

Успіх і популярність були досягнуті за рахунок таких унікальних індивідуальних параметрів їстівної колагенової оболонки великого калібру EDICOL T, як:

- виготовлення повністю із натуральної сировини (підшкірного яловичого спілка), обробленого та підготовленого окремо-розробленим способом;

- структура колагену, завдяки унікальному підбору кута переплетення колагенових волокон та завдяки сучасним технологічним рішенням при екструзії залишається їстівною та легко прокушується, не дивлячись на великий калібр, вона дуже м’яка, та еластична;

- внутрішнє покриття оболонки мікрокристалічним шаром спеціально розроблених натуральних речовин дозволяє максимально знизити втрату вологи при термообробці, що підвищує соковитість продукту та суттєво впливає на економічну доцільність її використання;

- підвищені показники димопроникності оболонки та прекрасна здатність кольороутворення при копченні, максимально покращують смакові якості та створюють натуральний зовнішній вигляд готового виробу.

Завдяки різноманітності асортименту сіток для копчення, що використовуються при формуванні батону, виробники легко можуть розділити продукцію одного калібру та форми, застосовуючи різні сітки, тим самим сортуючи їх по кольору, плетінню, розміру комірок, товщини плетіння та, в результаті, по найменуванню виробу. Варто відмітити, з появою сіток грубої в’язки, що імітує в’язку шпагатом, оболонки EDICOL T калібром 90 та 105 мм отримали нове дихання у виробництві ковбасних виробів та у торгівлі.

Оболонки EDICOL T калібром 90 та 105 мм традиційно використовуються для випуску наступних видів продукції:

- варені ковбаси з етапами термообробки «копчення», або «обжарювання» з димом;

- широкої гамми вітчин та м’ясних рулетів в оболонках різних видів та типів;

- паштетів та м’ясних хлібців у вигляді батону;

- деяких сиров’ялених та сирокопчених м’ясних виробів.

Свою історію мають і оболонки найменших калібрів типу EDICOL T, а саме калібри 50 та 60 мм, і поява їх була теж обумовлена ситуацією на ринку.

Саме властивість волокон колагену оболонки EDICOL T легко створювати з білками м’яса тонку та м’яку до кусання суцільну структуру поверхні батону, дозволило розшити можливості застосування даного типу оболонки. Використовуючи гаму нееластичних сіток 40-50 калібру різного кольору та різної конфігурації, наприклад, соти, ромби тощо, що стримували калібр наповнення на діаметрі, що менший за максимальне наповнення оболонки, досягається ефект рівномірно-випуклої поверхні по усій довжині батону, що притягує увагу кінцевого споживача та завжди спонукає виробника до випуску нового асортименту. Альтернативи таким рішенням були, однак це було дорого і не завжди себе оправдовувало. Саме EDICOL T 60 з нееластичною сіткою, яка легко знімається, а потім, при нарізці, дає гарний та естетичний вигляд кожному шматочку, стрімко увірвалась на український ринок, розширюючи можливості виробників. Ми реалізовуємо дану позицію у кольоровому варіанті EDICOL T 60 смок, колір якої дає можливість швидко досягти насиченого відтінку копчення продукту та залишатись таким на протязі усього терміну зберігання виробу.

Великою популярністю EDICOL T 60 користується для випуску:

- варено-копчених та напівкопчених ковбас та салямі;

- вітчино-рублених ковбас та рулетів;

- деяких сирокопчених та сиров’ялених ковбас.

- рибних ковбас;

- копченого сиру.

Невід’ємною частиною застосування оболонки EDICOL T калібрів 50 та 60 мм є заміна яловичих кругів з перев’язкою батонів шпагатом традиційним ручним способом. Найкраще, завдяки оптимальному співвідношенню калібр/довжина/вага батону на цю роль підходить EDICOL T 50, що дозволяє максимально близько повторити натуральний зовнішній вигляд продукції в яловичих кругах, а також максимально стандартизувати її по вазі та розмірам батону. 

Надзвичайно важливий показник, що часто стає вирішальним у виборі EDICOL T в якості упаковки для ковбасного виробу, являється надзвичайно низький для колагенових оболонок у діапазоні калібрів великого діаметру, відсоток термовтрат, що не перевищує 4% для ковбас вареної групи та є унікальним для колагенових оболонок взагалі, а тому дає можливість досягти виробникам прекрасних показників рентабельності застосування EDICOL T на виробництві.

На завершення на користь EDICOL T хочеться додати ще декілька характеристик, що позитивно впливають на фізичні, технологічні та споживчі властивості продукції при використанні оболонок цього типу:

- вона досить міцна та зручна у використанні при виконанні простих рекомендацій;

- прекрасно прилягає до м’ясної структури, стає непомітною візуально та майже невідчутною при куштуванні;

- низькі втрати забезпечують високий вихід готового продукту, а отже соковитість, що позитивно впливає на його смакові параметри;

- біологічна чистота та роль мембрани знижує негативні процеси окислення та підвищує терміни зберігання готових продуктів;

- завдяки високій паро-, газо- та димопроникності досягаються прекрасні смакові якості готового виробу, а поверхня завжди виглядає підкопченою та має апетитний натуральний приємний блиск;

- легко досягти необхідної форми при необхідності підпресувати виріб, придати йому форму (прямокутника, квадрату, трикутника тощо);

- при наявності, чи замовленні відповідної металічної форми, є можливість випуску прекрасних виробів ідеальної форми з індивідуальною структурою поверхні.

Як висновок, ми можемо стверджувати, що пропонуючи EDICOL T, ми даємо кожному можливість використання широкого діапазону властивостей унікальної високотехнологічної, однак натуральної за складом сировини, упаковки для досягнення результатів у створенні широкого асортименту продукції м’ясопереробної, і не тільки, промисловості, за допомогою декількох інструментів лише одного виду оболонки, якою являється їстівна колагенова оболонка EDICOL T.

ФІРМА «ВТР» ВИГРАЄ ТОДІ, КОЛИ ВИГРАЮТЬ ЇЇ КЛІЄНТИ!

Шановні Клієнти та Партнери!

Якщо у Вас виникнуть питання, будь ласка, звертайтеся до представників фірми «ВТР» у Вашому регіоні або задавайте питання в рубриці «Питання технологу» на нашому сайті www.vtr.com.ua. Співробітники фірми «ВТР» завжди допоможуть Вам практичною порадою та нададуть технологічну підтримку при безпосередньому виготовленні продукції на Вашому підприємстві.

 

Дизайн и разработка

© Компанія «ВТР».