ПІДСУМКИ КВІТНЕВОГО СЕМІНАРУ фірми "ВТР"

ПІДСУМКИ КВІТНЕВОГО СЕМІНАРУ фірми "ВТР"

25-27 квітня 2017 року в м.Луцк фірма "ВТР" провела ДРУГИЙ семінар для Клієнтів, і почала реалізовувати давно задуману ідею - зробити технологічні семінари в Головному офісі фірми в м. Луцьк традиційними.

Семінар був організований на базі власного експериментального цеху, що надало можливість нашим технологам більш детально представити нові продукти та технологічні розробки, провести різнопланові дегустації.

Участь у семінарі також взяли ЄВГЕНІЙ ВАСИЛЬЄВ, директор з продажу ароматизаторів компанії "ФІРМЕНІХ" (Швейцарія), АРКАДІУШ ДОРОБІШ, власник фірми "Дора Фуд" (Польща) та технолог цієї фірми ЯРОСЛАВ ЖЬОЛКОВСЬКІ.

У заході брали участь представники понад 40 м'ясопереробних підприємств з різних регіонів України. 

Основне завдання семінару – представити новинки ароматів власного виробництва «СМОЛЛ», смако-ароматичні добавки іноземних партнерів, продукцію яких представляє на ринку фірма «ВТР», звернути увагу на деяки ковбасні оболонки від компанії «DEVRO» (Чехія).

ЄВГЕНІЙ ВАСИЛЬЄВ представив на семінарі компанію «ФІРМЕНІХ», яка має 63 власних заводи і щорічно інвестує в розробку нових ароматизаторів понад 10% свого прибутку. «ВТР» і «ФІРМЕНІХ» пов’язує співпраця протягом більш ніж десяти років. Результатом співпраці стала лінійка вже відомих в Україні добавок під назвою «СМОЛЛ-АРОМА».

В рамках семінару значний інтерес викликали нові розробки «ФІРМЕНІХ» та «ВТР»:

1. Ароматична добавка, яка виконує роль підсилювача смаку та аромату, але, при цьому, не має індексу Е, - СМОЛЛ-АРОМА "ПРИПРАВА ЛЮБЕРТА". Це спеціальна композиція НАТУРАЛЬНИХ ароматичних речовин, яка НЕ МІСТИТЬ в своєму складі глутамат натрію (Е 621). 30—50 г "ПРИПРАВИ ЛЮБЕРТА" підкреслять чистий смак в готовому ковбасному виробі. Важливим є і те, що використання цієї добавки дозволить зменшити кількість комплексної добавки або приправи в рецептурі.

2. Для маскування небажаних смаків в рецептурах з використанням МДМ та різних емульсій, була представлена добавка СМОЛЛ-АРОМА "ЧІКЕН МАСКЕР МДМ".

Учасники семінару змогли відчути різницю між ковбасами, виготовленними з данними добавками та без них.

Технолог Остапчук Наталія, яка проводила семінар, звернула увагу на стабілізатор "СМОЛЛ-СТАБ 80" та "СМОЛЛ-ТГ 60".

Стабілізатор "СМОЛЛ-СТАБ 80" - це гідроколоїд, який має високу вологоутримуючу здатність (1:50-60). Невелике дозування препарату, при виробництві всіх видів ковбасних виробів, надасть хорошої консистенції, щільності, кусаємості та нарізаємості готовим продуктам.

"СМОЛЛ-ТГ 60" - препарат, що містить трансглютаміназу і забезпечує еластичність, пружність, монолітність, «кусаємість» продуктів різного цінового сегменту, надає приємний легкий хруст сосискам.

Учасники семінару також виділили сардельки з використанням м’яса курки та комплексною смаковою добавкою СМОЛЛ-ФОС "САРДЕЛІ ТОВСТУНЧИК № 1".

Сарделі були представлені в кільцевій колагеновій оболонці "РОНДО-РКью" діаметр 40, яка призначена для заміни натуральної череви великого калібру та надає готовим виробам кільцевидну форму.

Перед початком літнього сезону на семінарі була представлена лінійка ковбасок-гриль різного цінового сегменту. Найбільший інтерес викликали наступні поєднання смаків: СМОЛЛ-АРОМА "ГРИЛЬ ГРАНД"+"7 трав", СМОЛЛ-ФОС "САРДЕЛІ ТОВСТУНЧИК № 1»+«7 трав», СМОЛЛ-АРОМА "ПАРОВКА СТАРОПОЛЬСЬКА", "ПРИПРАВА ХЛОПСЬКА"+СМОЛЛ-АРОМА "КОВБАСА". Також звернули увагу під час дегустації на чудовий смак ковбасок-гриль з чорносливом, де були використані СМОЛЛ-АРОМА «ПРИМОРСЬКА»+СМОЛЛ-АРОМА «ПРИПРАВА ЛЮБАРТА».

Зауважимо, що ковбаски-гриль були представлені в спеціалізованій колагеновій оболонці для грилю «ФАЙН-АФФ».

«ФАЙН-АФФ» є альтернативою баранячій та свинячій череві, при цьому має більш м’який укус, ніж в натуральній череві, високу термостійкість, натуральний зовнішній вигляд, прозорість і витримує заморозку-розморозку.

            

Окрім вищезгаданих оболонок, увагу гостей також було направлено на деякі НОВИНКИ: колагенові оболонки «ФАЙН-С»  діам. 21 оранж та «ФАЙН-ЦЕ» діам. 17 безбарвний, димопроникну поліамідну оболонку «МІНІСМОК» діам. 16 світло-коричневий, якими поповнився наш асортимент.

Було продемонстровано різноплановість використання комплексного шприцювального засобу «ПЕКЛОС ППК 80 Н»: копченості, напівкопчені ковбаси та вітчина з виходом 200% з застосуванням даної харчової добавки отримали схвальні відгуки.

 

Технолог Калінін Олег звернув увагу присутніх на харчову добавку «Балик Монастирський с/к». Вона добре зарекомендувала себе для виробництва високовихідних н/к і в/к ковбас та шашлика.    Особливість цієї добавки в тому, що готові вироби, маючи високий вихід, характеризуються щільною консистенцією, стабільним кольором і гарним виглядом на зрізі.

Начальник відділу продажу Сірук Андрій приділив час темі с/к і с/в продуктів швидкого дозрівання з використанням стартових культур «Нуба-Ро-Пек Райфекультурен» і харчової добавки «Нуба-Ро-Пек WL/PH».

Виготовлення таких продуктів не вимагає клімат-камер і весь процес виробництва займає близько тижня, при цьому отримуємо якісний готовий продукт. С/к продукти швидкого дозрівання: балик, грудинка, куряче філе мають відмінний зовнішній вигляд та смак. При виготовлені с/к яловичини, була використана обсипка «Чемен Рот», що містить в своєму складі пажитник і надає продукту пікантного смаку.

Технолог Хоменко Сергій еще раз повернувся до теми використання добавки «Нубассін-Рекорд» для виготовлення н/к, в/к, с/к, с/в ковбас. «Нубассін-Рекорд» діє як регулятора кислотності, консервант, стабілізатор м’ясних систем та посилює дію нітритів в ковбасі. Завдяки ефективній дії «Нубассін-Рекорд» відбувається посилене кольороутворення, яке проходить рівномірніше і швидше (протягом 6 год), за цей час рівень pH вирівнюється до 4.9-5,1, а в с/к ковбасах навіть через 3-8 тижнів не проявляється специфічний присмак, тому що рівень pH не знижується менше ніж 4,8. Використання «Нубассін-Рекорд» сприяє покращенню консистенції, надає щільность, кусаємість, нарізаємість готовому продукту.

Також були затронуті в діалозі й інші продукти: соєва клітковина «Тефайбр», добавка для заміни нітриту натрію «Консервант 25» та розм’якшувачі шкірки «Нуба-Софтін» і «Нуба-Фріш» (була проведена детальна порівняльна характеристика обох добавок), засіб для ін’єктування «ШИНКА ФКБ 100». Дана добавка проста і зручна в застосуванні, містить аромат, а добре підібрана антиоксидантна група надає продуктам натуральний колір.

Шановні учасники семінару, а також усі наши Клієнти!

Сподіваємося, що наші продукти стануть добрими помічниками у Вашій нелегкій праці!

Фірма "ВТР" висловлює щиру подяку всім учасникам за теплу і доброзичливу атмосферу, створену під час проведення семінару. Ми сподіваємося, що такі семінари стануть доброю традицією. Наш наступний семінар запланований на 5-7 вересня 2017 року.  Якщо у Вас є побажання щодо теми наступного семінару, чекаємо на Ваші пропозиції на ел. пошту office@vtr.com.ua.

 

Дизайн и разработка

© Компанія «ВТР».